fbpx

Апартамент BN

Апартамент с много естествена светлина, страхотна гледка и правилна пространства!

Една истинска изненада

В по-голямата си част, нашата работа се състои в това да превръщаме пространства с определени „дефекти“ в пространства с ефекти. Едва ли можем да опишем изненадата си, когато влязохме за първи път в апартамент BN! Той нямаше нищо общо с това, с което сме свикнали. Всичките му 180 квадрата, бяха идеални – без колони в средата на стаите, без кривини, дори с високи 3-метрови тавани. Това е мечтата на архитекта, мечтата на дизайнера, мечтата на всяка творческа натура, занимаваща се с пространства!

Изумителна гледка и много естествена светлина

Освен с многото възможности, които апартамент BN дава, той се отличава и с изумителна панорамна гледка към София и Витоша. Разположен на последен етаж, с красиви френски прозорци, този дом те кара да имаш усещането, че света е в краката ти! В този апартамент наличието на естествена светлина не е проблем, защото тя навлиза от всякъде, правейки го изключително светъл във всяка точка. Всички тези детайли на апартамента ни вдъхновиха да създадем едно класическо пространство с модерен привкус, в което да включим и елементи от заобикалящата природа.

Голямо пространство с нестандартен акцент

Основната ни идея беше да запазим усещането за голямо пространство. Още с влизането през входната врата заложихме на интересни елементи в коридора. От едната страна поставихме наистина голям гардероб в бяло. Точно срещу него, пък заложихме на още един гардероб, чиито врати са изцяло огледални. По този начин осигурихме достатъчно пространство за съхранение, като същевременно оптически увеличихме оставащото такова в коридора.
Още един интересен акцент на пространството е настилката в общите помещения. Тя е доста смело и нестандартно решение, защото започва от входната врата и е поставена в целите хол и кухня. Освен това, настилката е стилна, красива и не просто се вписва в интериора, а се превръща в негов акцент. Именно тя е обединяващият елемент, който превръща всичко това в едно цяло и придава дълбочина на помещението.

Природата дебне отвсякъде

При изработката на кухнята заложихме на красив технически камък. Всички шкафове са „скрити“, така че да изглеждат стилни, но достатъчно дълбоки и големи, за да бъдат функционални. Диванът в хола е свободно стоящ. Той е достатъчно голям, за да бъде удобен за повече от 1-2 души и същевременно достатъчно малък, за да не „запушва“ пространството и да може да се заобикаля свободно. Шкафът, на който е поставен телевизорът в пространството е индивидуална изработка. Поставен на него, последният се слива и не се превръща в основен център на помещението. Вдъхновени от красивата гледка към Витоша и многото естествена светлина в апартамента, добавихме още един акцент в хола, а именно стена с жива зеленина. По този начин се опитахме да пренесем природата отвън и в рамките на апартамента.

Пространство за релакс и спокойствие

Апартамент BN разполага не с една, а с цели три спални, както и няколко бани. Основната спалня беше решена в топли нюанси, с много дървени елементи, които да предразполагат към релакс и спокойствие. Постарахме се да оползотворим пространството на дрешника към нея, максимално функционално, така че едновременно да запазим простора му, но и да може да побере всичко, което собствениците пожелаят.

Спални за гости и още нещо

Останалите 2 спални са по-скоро със статут на гостни, като едната от тях може да бъде използвана и като кабинет. Тенденцията за топли нюанси, индивидуални дървени елементи и цялостно усещане за спокойствие запазихме и при тях.

Като цяло, можем да обобщим работата си по апартамент BN с точно 2 думи – истинско удоволствие. Правилните форми на пространството бяха една приятна изненада, която бе предпоставка 2-те години работа по него да минат неусетно.