fbpx

Къща – Галерия 360⁰

150 кв.мСофия / 2023

Галерия 360⁰

„Пространство, светлина и ред. Това са нещата, от които хората се нуждаят точно толкова, колкото и хляб или място за сън.“ Льо Корбюзие

Ушит по поръчка

“Tailor made” или ушит по поръчка е начин на работа, който в голяма степен се отнася и за жилищните пространства, ако погледнем на тях като дреха, която трябва да бъде ушита за конкретен човек, с цел не просто да изглежда сама по себе си красива, а и да потиска неговите несъвършенства, така че в крайна сметка да се създаде хармонична функционална форма, силно персонализирана, съобразена с всички ограничения, както технически и конструктивни, така и емоционални и естетически.

Визия от 360⁰

В конкретния проект материалите с най-голям потенциал са въздух и светлина, или перифразирайки думите на Льо Корбюзие – въздух, светлина и функция са нещата от които се нуждае жилището. Именно, за да се запази това усещане във всяка една точка на това пространство, създадохме композиции, които са както функционални, така и въздействащи естетически във всички посоки, т.е. визия от 360⁰.

Original Image
Modified Image

Повече светлина

Използването на всяка възможност за повече светлина, както естествена, така и чрез осветителни тела доведе до решенията за използване на максимално големи стъклени витрини и осветителни тела с голям интензитет без директен сноп светлина, така че да се осигури достатъчен комфорт без оглед през коя част на деня се обитава пространството.

Усещане за отворен интериор

От момента на самото влизане човек има глобална визия за обема на къщата и усещане за отворен интериор. Изпълненото със светлина пространство се характеризира със скулптурни мебели и композиции, а общата атмосфера създава усещането за художествена галерия.

Панорамна гледка

Панорамната свободно стояща камина, поставена в центъра на общото пространство, както и проектираните мебелни композиции без гръб и красиви от всички страни създават усещането за непрекъсната 360⁰ панорамна гледка.