fbpx

Апартамент 7

92 кв.мСофия / 2019

Апартамент 7

Архитектурният подход в проектирането на интериора е изключително важен, правилното разпределение на помещенията е основата на архитектурното проектиране, върху която след това се надгражда и дизайна на отделните елементи.

Най-добрата функционалност за апартамента

При реализирането на Апартамент 7 проектирахме различни функционални зони, всяка от тях с независим вход. Същевременно, обаче при преминаването от една зона в друга липсва усещането за отделни помещения. След като опитахме да създадем най-добрата функционалност на апартамента, решихме да покажем различен подход в дизайна на детайлите и елементите в него.

Промяна на интериора спрямо начина и времето на ползване

Създадохме ритъм от плъзгащи пана, което позволява моментна промяна на интериора, спрямо начина и времето на ползване. За нас беше предизвикателство да изработим тези пана. Те са своеобразни съвременни витражи, които едновременно играят основна роля във функцията, както и превръщат в основния акцент в апартамента. Също така, благодарение на прозрачната им същност светлината може да преминава през тях и да достига до максимална част от пространството.

Original Image
Modified Image

Експериментиране

Взехме решението да експериментираме с цветовете и формите на елементите от интериора. Основната ни цел бе да създадем барокова пищност, възприемайки пространството като картина, нетипична за модерния интериор.

Рамка на картина

Графичните пана – витражи, контрастират на фона на тази богата палитра. По този начин се получи усещането за рамка на картина.

Индивидуални елементи

Още при самото проектиране на Апартамент 7 се опитахме да извлечем максималната функционаност на пространството. В последствие я допълнихме с индивидуално разработени детайли и елементи, реализирани в нашата собствена база.