fbpx

Апартамент В

70 кв.мСофия / 2023

Апартамент В

Този апартамент е пример за нашия подход при проектирането на интериор, а именно най-важното в едно жилище - неговата функция. Това е от изключителна важност особеност, когато става въпрос за малък апартамент, който трябва да съдържа всички необходими елементи за нормално обитаване.

70 квадрата се усещат, като 100

Като начало, както винаги, сме се опитали да извлечем 100 % от възможностите на пространството. И реализацията на Апартамент В не прави изключение от това наше правило! Създадохме най-добрата функционалност, за пространството, като се постарахме това да не го натоварва и ограничава. Дори напротив – целта ни беше тези 70 м2 да се усещат като 100 м2 при реалното им използване.

Ритъм от плъзгащи пана

Избрахме да не даваме точна дефиниция на пространството, а вместо това създаваме възможности за гъвкавост и въображение от страна на живущия да го моделира спрямо нуждите си. Направихме това, създавайки ритъм от плъзгащи пана, което позволява моментна промяна на интериора, спрямо начина и времето на ползване.

Original Image
Modified Image

Без граница между отделните зони

В Апартамент 7 проектирахме различни функционални зони, всяка от тях с независим вход. Същевременно, обаче при преминаване от една зона в друга липсва усещането за отделни помещения. Плъзгащите се врати дават възможността помещенията да бъдат затворени или няколко от тях да бъдат обединени в едно. Така, не само границата между отделните зони се размива, но естествената светлина навлиза максимално в жилището.

Усещане за елегантност и пространство

Височината на таваните, в този апартамент е впечатляващите 3 метра! Към нея, решихме да добавим и монохромен интериор, решен в бял цвят. Така създадохме не само усещане за елегантност, но за голямо пространство.

Ежедневна промяна на пространството

Пълзгащите се пана, с височина 3 метра, които играят основна роля във функционалността, дават и възможност за ежедневна промяна на пространството, като създават поли функционални зони. А, изработката им беше истинско предизвикателство за нас!