fbpx

Апартамент МС

95 кв.мСофия / 2019

Апартамент МС

За нас като архитекти водеща роля при проектирането на интериор е функцията. Тя е гръбнака на последващото изграждане на пространството. Дизайнът и декорацията на елементите е на втори план, защото ако е сбъркана от самото начало функцията, то в последствие грешката ще се мултиплицира.

Да извлечем 100% от пространството

Наличието на коридори, малки складове и дрешници в средно голямото жилище „изяжда“ от реалната площ и се образуват непълноценно използвани зони. Нашата цел е да извлечем 100% от възможностите на даденото пространство, като изключително детайлно и прецизно проектираме отделните зони в жилището. Точно това се случи при реализирането на Апартамент МС.

Различни зони, които могат да участват активно или пасивно в дневната

Преминаването от коридора през кухненската зона към дневната на Апартамент МС не създава усещането за граници между тях, а по-скоро за едно общо помещение. Посредством плъзгащите се врати на кухнята, създадохме възможност тя да присъства „активно“ или „пасивно“ в дневната зона, спрямо желанията на обитателите.

При проектирането сме се опитали да извлечем максимална фунцкионалност.

В последствие тази функционалност бе допълнена от индивидуално разработени детайли и елементи. Всички те са реализирани в нашата собствена база.

От скица до идея

„Прекрояването“ на едно жилище, така че то да отговаря на нуждите и желанията на собствениците си е творчески процес, който изисква време, опит и познаване на възможностите. В случая с Апартамент МС, разместихме отделните кътове. Като с това на пръв поглед просто действие, успешно създадохме максимално функционално пространство.

Original Image
Modified Image