fbpx

Апартамент Queеn

450 кв.мСофия / 2016

Апартамент Qeeen

Функцията е водещ фактор и от основно значение, както в малките, така и в големите пространства.

Разликата между малки и големи апартаменти

При работата в малки и големи пространства, има една съществена разлика. При малките апартаменти всичко трябва да бъде „на мястото си“. Разбира се, това се налага поради ограниченията на площтта. При жилищата с голяма квадратура, като Апартамент Queеn, подходът в проектирането е съвсем различен!

Топлина и уют в голямото пространство

Целта при реализацията на този проект, разбира се е да се създаде максимална функционалност и комфорт за неговите обитатели. Уловката, обаче е това да се случи, като не се запълни цялата площ с мебели. Напротив – постарахме се да запазим усещането за големината на пространството, като същевременно с това в него да има топлина и уют.

Създаване на background

Подходът ни при проектирането на Апартамент Queеn беше да създадем своеобразен „background“ на основните мебели. Ппстигнахме това, като „облякохме: стените с характерна ламперия, проектирана и изработена изцяло от нас. Нейната роля е на сценичен декор за пространството, но тя има и акустични функции.

Разработка на индивидуални и специфични детайли

Реализацията на всичките ни идеи, свързани с функционалността и интериора на този дом, изискваше много работа. Започнахме с разработването на индивидуални и много специфични детайли. Последните присъстват, както в изграждането на самите инсталации, така и при създаването на различните елементи от интериорното обзавеждане. Ние можем да си позволим този подход, благодарение на нашата собствена база – манифактура, която ни дава възможност да експериментираме, с цел търсене на по-сложни, но и по-добри решения.