fbpx

Апартамент СМ

85 кв.мСофия / 2017

Апартамент СМ

Приехме поредното предизвикателство, да покажем различен подход в обособяването на помещенията в този апартамент. Този проект е пример, как и без изграждането на стени в едно жилище е възможно проектирането на различни функционални зони.

Експеримент със стените!

В забързаното ежедневие, в което живеем е изключително малко времето, което може да прекараме с най-близките ни хора-семейството. Стената, която е по-скоро символ на преграда, се явява и пречка в общуването между хората. Но не и Апартамент СМ!

Решението се плъзга

Затова и при работата си по Апартамент СМ подходихме експериментално, като заменихме стените с плъзгащи врат, позволяващи постоянно да се променя пространството спрямо конкретните желания.

Да излъжем пространството

Чрез този проект се опитахме да покажем как може да „излъжем“ пространството, за да изглежда по-голямо. Чрез отваряне или затваряне на определени зони, живущите в този апартамент сами да могат да трансформират помещенията.

Зони, вместо различни стаи

Това създава и възможността за по-голяма дневна част, в която могат всички да се събират заедно и да общуват, но без да губят опцията за лично пространство. Преминавайки от една зона в друга да нямат усещането, че влизат в различни стаи, а по-скоро, че са в едно общо помещение.

Да бъдем адаптивни!

Създаване на едно модерно пространство, което може да се адаптира според нуждите, дава възможност на живеещите в него да прекарват времето си пълноценно заедно.

Ролята на светлината

И не на последно място – ролята на светлината. Концепцията с отваряне на всички врати и обединяването на всичките зони, позволява преминаването на светлината навсякъде в апартамента.

Разработка на индивидуални и специфични детайли

Реализацията на тази идея е свързана с разработването на индивидуални и много специфични детайли, както в изграждането на самите инсталации, така и при създаването на различните елементи от интериорното обзавеждане. Ние можем да си позволим този подход, благодарение на нашата собствена база – манифактура, която ни дава възможност да експериментираме, с цел търсене на по-добри и по-сложни решения.