fbpx

Апартамент 1

50кв.мСофия / 2016

Апартамент 1

Най-големият лукс в едно жилище е светлината.

Водещият фактор

Именно светлината бе водещата в нашия подход при проектирането и реализирането на Апартамент 1. Целта ни беше не просто да създадем функционално пространство, но и да осигурим максималния достъп на светлината до всяка една част на от него.

Плъзгащи врати, променящи пространството

Премахнахме съществуващите стени. На тяхно място „сложихме“ плъзгащи се врати в комбинация с различни мебелни композиции. Така, създадохме възможността за моделиране на пространството в жилището. Като същевременно с това осигурихме и максимално навлизане на естествена светлина.

Original Image
Modified Image

Пространство и елегантност

Преобладаващият цвят в Апартамент 1 е бялото. Спряхме се на него не само, защото е традиционно и доказано елегантно. Също така, това е и цвят, който създава усещането за повече големина на пространството. И тъй като това е сравнително малък апартамент, около 50 квадрати метра, белият цвят, в комбинация с плъзгащите се врати, успешно сътвориха чувството за простор.

Възможност за ежедневна промяна

При реализацията на този проект заложихме на така наречените „плъзгащи се пана“. Благодарение на тях създадохме възможността за постоянна промяна на пространството, от страна на обитателите. Плъзгайки всяко едно от паната се получават поли функционални зони. Като всяка една от тях може да бъде използвана спрямо нейното предназначение, както моментното желание на собственика.

Original Image
Modified Image