fbpx

Къща ИА

420 кв.мСофия / 2014

ИА

Проектирането на големи апартаменти и къщи, поради по-големите площи дава възможност да се групират зоните функционално на дневна и нощна.

Разделяне на зони

Разделянето зоните в тази еднофамилна двуетажна къща ни позволи да премахнем почти всички преградни стени. По този начин, в Къща ИА, създадохме възможността за обединяване на пространството, спрямо нуждите и начина на живот на собствениците.

Изцяло отворено пространство

Партерният етаж на Къща ИА е изцяло отворено пространство, като функциите в него преливат една в друга. Единственото изключение е кухнята. Тя може да бъде преграден посредством плъзгащи се врати. Последните изработихме така, че дори затворени да не спират притока на светлина в това пространство.

Original Image
Modified Image

Кухня, спрямо начина и на ползване

Още едно от предизвикателствата на този проект беше проектирането и производството на „многофункционална кухня„, която да се адаптира спрямо начина и на ползване. В крайна сметка, създадохме кухня, обединява в себе си две неща – място за активно готвене с отворени шкафове и остров, така и като зона с място за хранене.

Нощна зона

Премахнахме част от излишните в тази зона на къщата. На тяхно място поставихме гардероби, като по този начин осигурихме нужното уединения в комбинация с функционалност на пространството.

Обединено пространство

На входа на всяко помещение на тази къща, както и между отделните в нея зони по южната и фасада проектирахме плъзгащи се врати. Чрез тях, създадохме възможността пространствата да се обединяват, спрямо начина им на ползване, като същевременно да липсва усещането за коридори и отделни стаи.