fbpx

Магазин за щори

200 кв.мСофия / 2017

Магазин за щори

Едно различно пространство, съчетаващо в себе си магазин, привлекателен за клиенти и офис, в който служителите да бъдат креативни и продуктивни.

Специфичните пространства са истинско предизвикателство!

Приехме предизвикателството да проектираме това специфично пространство. То се намира в сутерен на сграда, като единственият достъп на светлина, който има е от разположения пред него английски двор. Не веднъж сме казвали колко важна е естествената светлина във всяко едно пространство, затова при реализацията на този Магазин за щори се постарахме да проектираме така, че да усвоим и малкото налична светлина.

Решение с индивидуален характер

Освен ограниченото количество светлина, друг фактор, който ни накара да търсим сложни форми при архитектурните решения бяха ниските тавани. Последните, „затваряха“ още повече пространството, а ние искахме да създадем атмофера приятна както за клиенитите, така и за служителите, които прекарват основната част от времето си в магазина.

Специфичният елемент

При реализацията на проекта Магазин за щори използвахме хексагона като специфичен елемент в проектирането. Той успя да създаден един индивидуален характер на цялото пространство от частта за клиенти, до работните места на персонала. Също така, благодарение на това нестандартно решение, успяхме да създадем зона с мека мебел, както и да ориентираме работната част по един наистина различен начин.