fbpx

Апартамент ИМ

250 кв.мСофия / 2024

Апартамент ИМ

Проектирането на голям апартамент в съвременните жилищни сгради може да се окаже едно истинско предизвикателство!
Апартамент ИМ план

Един сериозен недостатък

През последните години, масово, в големите апартаменти, в съвременните жилищни сгради има един или повече конструктивни елементи, които не могат да бъдат премахнати. Последните разделят общото пространство на дневната част. Поради това става изключително трудно функционалност и дизайн да бъдат адекватно интегрирани в него. Точно такъв беше и случая с Апартамент ИМ. Точно в средата на голямото пространство, в което трябваше да се помещават дневна и кухня седеше една голяма колона. Тя нямаше как бъде премахната или заобиколена…

Водещият елемент

Превърнахме този на пръв поглед съществен и ограничаващ недостатък във вдъхновение, както и във водещ фактор в подхода ни при проектирането на Апартамент ИМ. Спрямо това наше решение се опитахме да създадем най-добрата функционалност на пространството.

Специфични детайли и различни елементи

Решихме да създадем специфични детайли и елементи за различните зони. Именно, чрез тях се опитахме да потиснем съществуващите недостатъци, като едновременнос това успяхме и да извлечем максимума на даденото пространство.

Детайли фреска
Детайли врата на шкафче
Детайли хексакони
Детайли дървени елементи
Детайли кухненски плот
Детайли огледало в баня към детска стая

Индивидуални елементи

Конструктивният елемент, който нямаше как да премахнем, беше интегриран в пространството, като стана част от индивидуално проектирана композиция. По този начин придадохме на „препятствието“ функционална стойност в жилището и оползотворихме максимално неговия потенциал.

Повечето пространство не означава повече свобода

Този проект е нагледното доказателство, че голямото пространство не означава пълна свобода на действие. Дори напротив – понякога неговите елементи налагат ограничения, каквито не бихме срещнали в по-малки апартаменти. Често, в такива случаи, се налага да използваме целият си творчески потенциал, за да създадем апартамент, едновременно фунционален, красив и уютен.