fbpx

Апартамент СИ

250 кв.мСофия / 2017

Апартамент СИ

Архитектурният подход в проектирането на интериора е изключително важен, правилното разпределение на помещенията е основата на архитектурното проектиране, върху която след това се надгражда и дизайна на отделните елементи.

Различните възможности на големите помещения.

При проектирането на големи апартаменти, поради по-големите площи, същестува възможността за групиране на различните зони функционално на дневни и нощни. Именно този подход използвахме при реализацията на Апартамент СИ!

Най-големият лукс в едно жилище е светлината.

Това беше водещо в нашия подход при проектирането на входната и дневната зона. Основната ни цел бе да осигурим максималния достъп на светлина до всяка част на пространството. А, големите площи на холната част ни позволиха да създадем две контрастни зони.

Белият цвят, като алтернатива на светлината

В тъмното преддверие компенсирахме недостига на естествена светлина, като заложихме на белия цвят във всеки един аспект – от използваните материали, през различните мебелни елементи, та чак до подовата настилка.

Баланс между зоните

Точно обрания подход използвахме в частта с дневната зона. Благодарение на нейната пряка осветеност и наличието на големи прозорци заложихме на тъмна цветова гама, използвайки дървесен тъмен фурнир. По този начин се опитахме да постигнем баланс между двете зони, изцяло подчинен и свързан с наличнието на естествена светлина в пространството.

Original Image
Modified Image

Усещане за простор

За прехода към коридора на Апартамент СИ заложихме на прозрачни плъзгащи се врати. По този начин не само дневната светлина има възможност да стигне до тази част на пространството, но и се създава усещането за простор и дълбочина.