fbpx

Апартамент ЛАБ

150 кв.мСофия / 2020

Апартамент ЛАБ

При реализацията на този проект се постарахме функция и изкуство да съществуват заедно, без едното да смачква другото.

Красотата в синхрон с функцията

Дизайнът не просто трябва да следва функциите, а да създава среда и усещане за лекота на пространството. Това бе и една от целите ни при работата по Апартамент ЛАБ да няма „мъртви зони“ и „празни точки“, напротив – постарахме се пространството да бъде красиво, независимо от ъгъла, под който се разглежда.

Усещане за реалния размер на пространството

Когато един апартамент е 150 квадрата е редно още с влизането през вратата да се усещат тези 150 квадрата! Входното антре на апартамент … може да бъде част от общото пространство или да се отдели, като самостоятелна зона, в зависимост от настроението и желанието на собствениците. Добавихме в него и огледала, които освен, че са красив акцент, умело отварят пространството и дават възможност да се усети реалния му размер.

Една кухня далеч от традицията

Едно от основните изисквания на клиента, при реализацията на този проект, бе откритата кухня. Затова се постарахме да създадем не просто „кухня“ в традиционния смисъл на думата, а едно своеобразно „пано“. При желание, то може да се трансформира и да изпълнява определените и функции.

Кухненски остров и маса, като център на помещението

Всичко започна от масата… тя трябваше да е голяма. От опит, обаче знаем, че големите маси заемат много пространство, а в пълния си капацитет се използват изключително рядко. Затова и придадохме една по-различна, нестандартна форма, която и дава допълнителна функция – когато не се използва, като традиционна маса, тя може да служи, като удобно бюро за работа, в зависимост от обстоятелствата. Формата на кухненския остров, от своя страна, подкрепя формата на масата. Независимо от кой ъгъл се гледа той изглежда равнопоставен и възприятието му е еднакво красиво.

Едно сложно пространство, оползотворено по най-добрия начин

Спалнята и дрешника са едно сложно пространство, поради факта, че до него не достига много естествена светлина. Създадохме 2 плъзгащи се врати, които позволяват на светлината да навлезе максимално навърте в помещенията. Дрешникът е отворен, като се постарахме да му създадем собствен изглед. За него подбрахме цвят, който да доминира над отделните елементи на самите дрехи и да създава усещането за красота и хармония. Добавихме и тоалетка, която да прегради пространството, да го направи триизмерно и да пречупи усещането за традиционност.