fbpx

Къща В

180 кв.мСофия / 2018

Къща В

Реновирането на стара къща, без възможността за каквито и да е конструктивни и функционални промени е огромно предизвикателство.

Усещането за въздушност и ефирност

Ограниченият достъп на дневна светлина в някои зони на Къща В ни подтикна да използваме обеми, детайли и елементи с максимална прозрачност.

Разработихме и произведохме етажерки и плъзгащи врати с решетъчна структура. От една страна те пропускат светлината, като същевременно създават усещането за въздушност и ефирност и не натоварват допълнително пространството.

Креативен подход, предвид обстоятелствата

Създадохме и използвахме в различните композиции множество огледални повърхности. Идеята ни беше, чрез тях да се постигне отражение на всяка светлина, влизаща в помещението.

Къща В хладилник кухня

Компенсиране

На тавана в част от дневната заложихме на светещ таван –  барисол. Именно чрез него се компенсира ниската височина на стаята и недостига на осветеност в тази зона на Къща В.

По-сложни, но по-добри решения

Реализацията на тази идея е свързана с разработването на индивидуални и много специфични детайли. Такива присъстват, както в изграждането на самите инсталации, така и при създаването на различните елементи от интериорното обзавеждане. Ние можем да си позволим този подход, благодарение на нашата собствена база – манифактура, която ни дава възможност да експериментираме, с цел търсене на по-добри и по-сложни решения.

Правилен подход в лицето на ограниченията

Този проект показва нагледно как ограниченията могат да се превърнат в източник на вдъхновение и нови идеи. Реиновирането на една къща не е лесна задача. Разбира се, с правилния подход, търпение и творческа мисъл тя има пълният потенциал да се превърне във функционален и красив дом.