fbpx

Реиновиране на къща Б, процесът в развитие

21.01.2021

Красотата и недостатъците на старата къща

Старите къщи, несъмнено имат своя чар и усмеят да печелят сърцата на нови собственици. Историята на къщата, нейната енергия са все неща, които грабват на момента и старата къща заживява нов живот. Колкото и красиво да звучи това, процесът по реиновиране на къща Б не беше лесен. В тази готова простройка, нямахме възможност за внасяне на каквито и да е конструктивни и функционални промени е истинско предизвикателство, дори за опитния дизайнер. Точно пред това се изправихме и ние, при реализацията на този проект.

3D Визуализация
Реализация

Основните недостатъци на тази къща са ниските тавани и липсата на достатъчно светлина, в пространството. Главната ни цел беше, максимално да оползвотворим наличната светлина и да създадем усещане за ефирност, което наложи цялостна реновация. Търсехме елемента, който ще създаде така нужната на един дом, хармония.

Къща Б в развитие пано
Къща Б в развитие коридор
Къща Б в развитие дъвено пано поставяне
Къща Б в развитие хол

Да създадем усещане за завършеност

Искахме при влизането от едно помещение в друго, този транзит да не се усеща, а всичко да бъде, като излято, създаващо усещане за цялост и завършеност. За целта, създадохме решетъчни етажерки в коридора и кухнята, които могат да се плъзгат и пропускат светлината. В къщата имаше стара камина, която преобразихме изцяло, спрямо новият стил и я адаптирахме в пространството, така че да се превърне в неизменна част от интериора, независимо дали се използва ежедневно или не. В трапезарията, заложихме на много силен елемент – огледален гардероб. Той е не само страхотен акцент в интериора, но и елемент, създаващ усещане за повече пространство.

3D Визуализация
Реализация

Всичко да бъде на мястото си

Скатовете на тавана компенсират ниската височина и липсата на достатъчно светлина в жилището. Целият процес по реиновиране на къща Б отне точно една календарна година, като ни бяха необходими около 6 месеца, за да достигнем до финален проект и още толкова време, за да го реализираме. Водехме се от идеята да компенсираме недостатъците на пространството, като едновременно с това, създадем един модерен дом, в който липсват доминиращи вещи и всичко може да бъде адаптирано, според моментните желания и настроения.

Къща Б в развитие - визуализация на хол, фронтално