fbpx

Апартамент В

Този апартамент е пример за нашия подход при проектирането на интериор, а именно най-важното в едно жилище - неговата функция. Това е от изключителна важност особеност, когато става въпрос за малък апартамент, който трябва да съдържа всички необходими елементи за нормално обитаване.

70 квадрата се усещат, като 100

Като начало, както винаги, сме се опитали да извлечем 100 % от възможностите на пространството. И реализацията на Апартамент В не прави изключение от това наше правило! Създадохме най-добрата функционалност, за пространството, като се постарахме това да не го натоварва и ограничава. Дори напротив – целта ни беше тези 70 м2 да се усещат като 100 м2 при реалното им използване.

Ритъм от плъзгащи пана

Избрахме да не даваме точна дефиниция на пространството, а вместо това създаваме възможности за гъвкавост и въображение от страна на живущия да го моделира спрямо нуждите си. Направихме това, създавайки ритъм от плъзгащи пана, което позволява моментна промяна на интериора, спрямо начина и времето на ползване.

Original Image
Modified Image

Без граница между отделните зони

В Апартамент 7 проектирахме различни функционални зони, всяка от тях с независим вход. Същевременно, обаче при преминаване от една зона в друга липсва усещането за отделни помещения. Плъзгащите се врати дават възможността помещенията да бъдат затворени или няколко от тях да бъдат обединени в едно. Така, не само границата между отделните зони се размива, но естествената светлина навлиза максимално в жилището.

Усещане за елегантност и пространство

Височината на таваните, в този апартамент е впечатляващите 3 метра! Към нея, решихме да добавим и монохромен интериор, решен в бял цвят. Така създадохме не само усещане за елегантност, но за голямо пространство.

Ежедневна промяна на пространството

Пълзгащите се пана, с височина 3 метра, които играят основна роля във функционалността, дават и възможност за ежедневна промяна на пространството, като създават поли функционални зони. А, изработката им беше истинско предизвикателство за нас!

Апартамент 1

Най-големият лукс в едно жилище е светлината.

Водещият фактор

Именно светлината бе водещата в нашия подход при проектирането и реализирането на Апартамент 1. Целта ни беше не просто да създадем функционално пространство, но и да осигурим максималния достъп на светлината до всяка една част на от него.

Плъзгащи врати, променящи пространството

Премахнахме съществуващите стени. На тяхно място „сложихме“ плъзгащи се врати в комбинация с различни мебелни композиции. Така, създадохме възможността за моделиране на пространството в жилището. Като същевременно с това осигурихме и максимално навлизане на естествена светлина.

Original Image
Modified Image

Пространство и елегантност

Преобладаващият цвят в Апартамент 1 е бялото. Спряхме се на него не само, защото е традиционно и доказано елегантно. Също така, това е и цвят, който създава усещането за повече големина на пространството. И тъй като това е сравнително малък апартамент, около 50 квадрати метра, белият цвят, в комбинация с плъзгащите се врати, успешно сътвориха чувството за простор.

Възможност за ежедневна промяна

При реализацията на този проект заложихме на така наречените „плъзгащи се пана“. Благодарение на тях създадохме възможността за постоянна промяна на пространството, от страна на обитателите. Плъзгайки всяко едно от паната се получават поли функционални зони. Като всяка една от тях може да бъде използвана спрямо нейното предназначение, както моментното желание на собственика.

Original Image
Modified Image