fbpx

Нестандартен апартамент с класическо изпълнение – апартамент ИМ, процесът в развитие

21.01.2021

Разликата между голям апаратамент на теория и практика

Закупуването на голям апарамент не винаги означава, че притежавате голямо пространството! Разбира се, празното помещение изглежда огромно, квадратурата му е повече от впечатляваща, но в процеса на „пълнене“ многото свободно място изведнъж… се изчерпва. В общия случай, това е само един от проблемите – съвременното строителство изобилства от конструктивни елементи, които не могат да бъдат махнати и ограничават възможностите и на най-големите апартаменти. Точно такъв бе случаят на апартамент ИМ. На теория, пространството е огромно, на практика, това е един нестандартен апартамент, в чийто център на хола са поставени огромни колони, които „разцепват“ пространството и ограничават неговите възможности.

Апартамент ИМ в развитие детайл
Монтаж
Реализация

Основните ни цели бяха да превърнем всички дефекти на този нестандартен апартамент в ефекти, да оползотворим максимално пространството и да създадем така желаният от собствениците класически стил. Грозната истина е, че в самото начало никой не знае точно как иска да изглежда неговия апартамент или къща. Затова се създават множество, различни проекти и 3D визуализации, докато се постигне баланс между възможностите на пространството и вижданията на собствениците. Конкретно за апартамент ИМ сме създали 150 вариации и 3D визуализации само на холът, преди да пристъпим към прозводствен процес. Цялостната реализация на апартамент ИМ ни отне 2 години, включително проектирането и производствения процес.

Монтаж
Реализация

Целият апартамент е асиметричен. Исканият, от собствениците, класически стил, от своя страна е олицетворение на симетрията. През цялото време, докато работехме по апартамент ИМ се стараехме да изкривим пространството, така че то да изглежда симетрично. Красивата камина е създадена, за да подтисне и прикрие радиатора. Целта беше да се създаде усещане, че това е истинска камина, в класически стил със съвършен прочит.

Монтаж
Реализация

Дефектът се превърща в ефект

Колоните в холното пространство, превърнахме в бяла конзола, която е едновременно красива, функционална и да създава усещане за пространство. Самата конзола има не само естетическа роля – тя е изпълнена с шкафове и чекмеджета, идеални за съхранение на различни вещи, които се използват ежедневно. Във зоната на всекидневната, се създадохме своеобразен background зад диваните. Красивите плочки, отново прикриват един от дефектите на апаратамента, а именно радиаторите.

Монтаж
Реализация

Желанието на клиентите ни беше детската стая да има класическо изпълнение, но със съвременен прочит. Избрахме да заложим на различна и нестандарна форма на огледалото, която да разчупи класическият ритъм и едновременно с това да изглежда точно на мястото си. Спряхме се на такива материали, които да подсилят класическият ефект и да създават усещане за уют и красота.

Апартамент ИМ в развитие баня огледало създаване
Апартамент ИМ в развитие баня огледало
Апартамент ИМ в развитие баня